FOCUS lifestyle

Rust en balans in je leven

  Hoe gaat dat nou, zo'n les?

    De les begint met 'aankomen in de ruimte' en alle dagelijkse beslommeringen achter je te laten. Samen een mantra zingen kan daar bijvoorbeeld bij helpen. Dan komen we in beweging met een activatie: met muziek op de achtergrond gaan we de spieren opwarmen, doen we rek- en strekoefeningen en zorgen we ervoor dat we klaar zijn voor een bewegingsreeks. 

    Na de activatie volgt een serie met bewegingen uit de Dru yogatraditie. De bewegingen zorgen ervoor dat energie in het lichaam weer vrij gaat stromen: blokkades worden opgeheven waardoor je lichaam zijn kracht en soepelheid weer terugkrijgt en je conditie verbetert. De bewegingen zijn voor iedereen toegankelijk en worden met volle aandacht  uitgevoerd, altijd in combinatie met de ademhaling. Dit stimuleert concentratie en brengt rust in lichaam en hoofd. 

    Daarna volgt een diepe ontspanning. Je gaat op de grond liggen, op een yogamatje, lekker onder een dekentje. Je leert hoe je volledig kunt ontspannen en gaat al snel ervaren dat deze ontspanning een cadeau voor je lichaam en je geest is. 

    Als je dan helemaal ontspannen bent, oefenen we zittend met meditatietechnieken. Deze technieken brengen rust en stilte in je lichaam en in je hoofd. Deze technieken kun je ook thuis oefenen en altijd gebruiken op momenten dat je er behoefte aan hebt.

    Als afsluiting zingen we samen weer een korte mantra en kun je nog een kopje thee drinken.