FOCUS lifestyle

Rust en balans in je leven

Wat is DRU?

FOCUS lifestyle biedt lessen Dru Meditatie en Dru yoga aan. 

DRU is afgeleid van het sanskriet Dhruva en verwijst naar de Poolster. Als je op een heldere avond naar de sterren kijkt, dan zie je de Poolster als een vast en helder punt tussen allerlei bewegende lichtpuntjes staan. Deze prachtige ster beweegt niet en lijkt symbool te staan voor de absolute stilte in het universum, waar alles omheen draait. 

Door aan yoga en meditatie te doen, leer je de stilte in jezelf te vinden, de rustpunten waar je naartoe kunt gaan op momenten dat je het nodig hebt. Dat kan zijn op een moment dat je emoties de controle gaan overnemen, momenten dat er heel veel prikkels op je af komen, maar het kan ook zijn dat je in die stilte in contact kunt komen met je Ware Zelf en als het ware een toeschouwer gaat worden van je eigen leven. 

Je leert zien wat nou echt belangrijk is en alle andere zorgen gaan langzaam van je afglijden. Jouw Innerlijke Dru-punt wordt door niets of niemand geraakt. Dáár ligt jouw kern, daar bevindt zich jouw stilte, daar ben je jouw Unieke Zelf.

Je voelt je dankbaar voor het leven dat je hebt. Je leert dat geluk niet afhangt van mensen om je heen of bezittingen, maar dat het hele diepe geluk gewoon in jezelf zit.

Het leven wordt overzichtelijk, je ademt rust in en uit. Je leeft in vrede met jezelf en de wereld, wat er ook gebeurt.